FŐZZÜNK EGYÜTT!

Az egészséges táplálkozás a legjobb gyógyszer a betegségek ellen!

LEVESEK.


 

 

 

 

A leves főzésnél nincs egyszerübb dolog a konyhában. /bár teátfőzni valóban könnyebb!/


Amikor szándékunkban áll levestfőzni, elősszőr nézzünk körül a házban: mit találunk? Nem kell azonnal a boltba futni! Egy egyszerü zőldségleveshez csak pár olyan alapanyag kell, ami általában a kamrában megtalálható. Ilyenek lehetnek: vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa, burgonya. Ezekhez már csak néhány ételizesitő kell, pld só, füszerpaprika, esetleg majoranna, őrőlt, vagy egészbors.


Egyszerü zőldségleves. Egy kis fej vöröshagymát apróra vágunk, és egy mokkás kanálnyi olvasztott zsirban lassu tüzön megpároljuk.Hogy idő előtt le ne égjen, féldeci vizet adunk hozzá,ésfedő alatt tovább pároljuk. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk,és hozzáadjuk. A zőldségeket felkarikázzuk, a burgonyát apró kockáravágjuk, /egy közepes méretü elég/ Majd amikor a hagyma üvegesre dinsztelődött, hozzáadjuk a zőldségeket,majd fedő alatt! tovább dinszteljük, néha, fakanállal kevergetjük. Ha a leve elpárolgott öntsük fel 1-1dcl. melegvizzel. Amikor zőldségeink puhára párolódtak, tegyük ráizés szerint sót, kevés füszerpaprikát, -aki szereti, az csipőset, kevéske őrőltborsot. Ezután kevergessük egy kicsit,majd kb 50-60 dl melegvizzel öntsük fel. Ekkor még pár percig hagyjuk főni, de ne forraljuk fel! Tálaláselőtt,ha van,apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.


Ez, az egyszerü zőldségleves minden más leves alapja!


Ha rendszeresen vissza látogatsz ide,még rengeteg tippet, tanácsot, receptekben soha meg nem jelenő érdekességekre találsz. A szerkesztés folyamatos! Nem biztos,hogy holnap azt találod itt, amit ma! Főzési trükkök! Hiába kavarom? Nem!


A fent leirt zőldséglevest önmagad tovább fejlesztheted, attol függően, ahogy elképzeled! Már párolás közben lehet hozzáadni pld. zőldborsót, rózsáira tőrdelt  ---nem vágott---karfiolt. De lehet hozzáadni sárga, vagy zőldszinü vajbabot, friss fejtettbabot is. /szárazbabbal ne kisérletezz!/ Ha főételnek szánod, hogy laktatóbb legyen, pároláskor tegyél hozzá 5-10 db csirkeszárnyat! Amikor ugy gondolod, hogy már kész a leves lehet beletenni ugynevezett "csurgatott" tésztát, amivel még addig kell főzni amiga tészta fel nem jön.


A csurgatott tészta elkészitése nem igényel különösebb nagy tudást, mert  annyira egyszerü! Mindössze egy db tojás, 2-3 evőkanál finomliszt,és egy csipetnyi só kell hozzá. A liszt adagolása attól függ, hogy lazább,vagy keményebb tésztát akarsz. Az egész tojáshoz hozzáadjuk a lisztet és a sót,majd nokkedlitészta minőségüre, villával eldolgozzuk. Kb 10-15 perc mulva, a villával a gyengén forró levesbe -csurgatjuk. Már csak meg kell várni, hogy feljöjjön. Kész!




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 1
Heti: 5
Havi: 24
Össz.: 4 688

Látogatottság növelés
Oldal: LEVESEK hatod a weboldalad új lapjának a címét
FŐZZÜNK EGYÜTT! - © 2008 - 2024 - paprikascsirke.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »