Sajnos, az átlagember étkezési szokásai rosszak! Ez függ a pénztárcánktól, idő beosztásunktól, megrögzött, rendszeres elfoglaltságainktól. Nagyon sokan a napi főétkezést nem tudják valamilyen husétel nélkül elképzelni! Nos, én sem vetem meg a husételeket, készüljenek azok sertés- marha- vagy baromfihusból. De a husételek mellett, ne feledkezzünk meg a növényekről, gyümölcsökről, főzelékfélékről, salátákról, --tekintettel arra, hogy a növények fogyasztásával jut hozzá szervezetünk a számunkra nélkülönzhetettlen, ---VITAMINOKHOZ!
Egyszerü, gyors, falusi lecsó elkészitése: hozzávalók 4 főre. 3-4 db tyuktojásnyi vöröshagyma, 5-6 db jó érett paradicsom, 5-6 db Tv paprika, 1-2 gerezd fokhagyma, mokkás kanálnyi só, mokkáskanálnyi füszerpaprika. /Kalocsai édesnemes!/ Egy evőkanálnyi sertészsir---nem étolaj! Elkészités: A zsirt felmelegitjük, és beledobjuk a nem tul apróra vágott vöröshagymát, hogy oda ne égjen, beleapritjuk a paradicsomokat, ezek kellő levet eresztenek, lassu tüzön,fedő alatt pároljuk, amig felapritjuk a TV paprikákat,majd ezeket is hozzáadjuk. A fokhagyma gerezdeket is hozzáadjuk, 4-5 bd-ravágva. Amikor már 10-15perce, pároltuk ezeket, izlés szerint megsózzuk, és jól át keverjük. Ha alapanyagunk forrásba kezd, akkor adjuk hozzá, az örölt füszerpaprikát! Vigyázat! A füszerpaprika hozzáadása után már nem szabad tovább forralni! 2 perc mulva tálalható, friss kenyérrel!
Az egyszerü lecsó,--ha elkészült--több féle variációt kinál. Pld Tarhonyás lecsó! Elkészitése. A tarhonyát a szokásos módon megpiritva, kidagasztva, leöntjük a már kész lecsóval.
Miután Őn megtanulta az egyszerü paraszt lecsó készités "titkait" térjünk át, a leves készitésre. Milyen levest szeretne késziteni? Van elképzelése? Nos, most olvason tovább! Itt néhány szakácskönyvek által titkolt receptet fogok leirni! Figyeljen, mert a jó leves készitésnek is vannak, apró-cseprő fortélyai, melyeket a szakácskönyvekben nem talál meg! Mert azok,mindig a LÉNYEGET "felejtik ki"